Ett kvarter bakom Folkets Husby öppnar Stadsmissionen i början av maj Unga Station Järva. Det är en mötesplats för barn, ungdomar och familjer.

Stadsmissionen har sedan flera år en Unga Station Järva i Blå Huset i Tensta, och samtidigt har de drivit en fritidsgård där.  Men Spånga-Tensta stadsdelsnämnd sade upp kontraktet med Stadsmissionen vad gäller fritidsgårdsverksamheten i januari 2019. Stadsmissionen var inte med i upphandlingen under 2020 och från den 1 februari i år togs fritidsgården i Tensta över av Rädda Barnen Välfärd AB.

Lokalen i Husby är enligt uppgift på 900 kvadratmeter

Annons:

Däremot har Stadsmissionen kvar Unga Station Järva i en mindre lokal Blå Huset, och nu startar de en filial i Husby. Lokalen på Oslogatan är enligt uppgift på 900 kvadratmeter och har länge stått tom. Tidigare, för bra många år sedan, var det en sporthall, som kallades SB-hallen.

Fastighetsägare är Hembla och nu pågår upprustning av lokalerna. Enligt Fanny Siltberg, pressekreterare på Stockholms Stadsmission, så är starten av Unga Station Järva i Husby planerad till i början av maj i år.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Annons: