På Rinkeby Folkets Hus anordnas en gemensam frukost varje söndag. Söndagsbrunchen är en återkommande favorit. Gäster får ta del av hemlagad mat, men även intressanta diskussioner.  

Denna söndag besökte Muna Haybe Kulan och hennes barn Folkets Hus. Något de brukar göra regelbundet för att ta del av andra aktiviteter som händer i huset, bland annat Läslandet och teater.

– Jag tycker det är trevligt att de anordnat brunchen. Flera kommer hit, minglar och lär känna nya människor. Det är sådan gemenskap, sade Muna Kulan.

På bordet serverades pannkakor, äggröra, smörgåspålägg, tabbouli och annat gott. Trots klar himmel utomhus valde folk att spendera sin förmiddag i husets nedre plan, för att njuta av morgonen tillsammans. I bakgrunden hördes skratt och musik.

Diskuterar allt från vardagsliv till filosofi

– Det är viktigt att folk träffas eftersom det är så man får idéer, växer och samhället bli starkare. Man håller ihop och lär känna varandra mer och mer, vi som bor här i området, sade Jamaad Abdiaziz. 

Konversationer om allt möjligt tog plats bland besökarna. De kommer från runt om i Järva och diskuterar allt från vardagsliv till filosofi.

– Vi pratade faktisk om kärleken man har till sina barn och om könet. Om det beror på könet eller karaktären. Jag har två barn och man älskar sina barn jättemycket, men känslan man känner för pojken och känslan man känner för tjejen är annorlunda. Vad kan det bero på? Det var det vi pratade om.

Söndagsförmiddagen gick mot sitt slut och dagen fortsatte för besökarna som spenderade sin morgon tillsammans.  

Lul Warsame

Muna Haybe Kulan
Muna Haybe Kulan
Jamaad Abdiaziz
Print Friendly, PDF & Email