Igår var det söndagsbrunch för första gången i Rinkeby Folkets Hus.
– Vi gör det här för att mobilisera och öka gemenskapen i området, säger Fardosa Omar, verksamhetschef i Rinkeby Folkets Hus.

Rinkeby Folkets Hus har sedan länge haft en mycket uppskattad och välbesökt brunch för föreningarna i stadsdelen sista torsdagen varje månad. Men brunchen på en söndag var ett första försök, för att se hur det skulle tas emot.

– Söndagen är en dag då alla är lediga, de kan ta med barnen och komma hit.

Och många kom – barn, unga och vuxna. Mat fanns det gott om; fil, frukt och flingor, kaffe och té, smörgåsar, ägg och olika pålägg. Kön till den somaliska frukosten blev lång; anjeera, njurar och nötkött.

Vi behöver träffas och prata om den tid vi lever i

Barnen ritade och lekte, föräldrar och andra vuxna fick tid att prata. Folk kom och gick, de avlöste varandra runt borden. Fardosa Omar var nöjd när första brunchen var genomförd.
– Vi behöver träffas och prata om den tid vi lever i. Det är tufft nu, både politiskt och ekonomiskt. Många är rädda idag.

Tanken är att det ska bli brunch i Rinkeby Folkets Hus varje söndag.
– Vi kommer vara i källaren eller i lokalen på bottenplanet. Det är hårda tider och vi vill behålla den här gemenskapen.

Den här gången stod Rinkeby Folkets Hus för allt som hörde till brunchen. Det finns samarbeten på gång för kunna genomföra den här verksamheten regelbundet. Men både ”pengar och man power” behövs, säger Fardosa Omar.

 – Ja, vi behöver hjälp med allt möjligt, pengar, inköp och matlagning. Alla som vill hjälpa till kan kontakta mig på Folkets Hus.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Två barn visar upp sina teckningar.
Elias, 7 år och Jasmine, snart 5 år, ritade en stund när de ätit sin brunch.
Print Friendly, PDF & Email