Som United vann även andra derbyt mot Rinkeby United i den första kvalomgången i Stockholm Cup. Efter 90 minuter stod det 3-3 och matchen avslutades på straffar.
För Som United fortsätter säsongen med en match till, men för Rinkeby United är säsongen 2021 över.

Det var derby i byn för andra gången på en månad. Först i serien i Division 4 Norra där Som United vann matchen med 4-1. På söndagskvällen var dags igen i Stockholm Cup 1/64-Final 2021/2022 då båda lagen gått vidare från gruppspelet.

Det blev en jämn, välspelad och händelserik match som lockade mycket publik. I halvlek stod det 2-1 till Rinkeby United, men efter paus gjorde Som United två snabba mål. I minut 80 kvitterade Rinkeby United och matchen slutade 3-3 efter fulltid. Segern avgjordes på straffar. Som United satte sina fyra första straffar medan Rinkeby United missade två av fyra.

Annons:

Yonis Egag passerade den magiska gränsen på 100 mål för klubben

Som United är därmed vidare till 1/32-final och möter Division 5-laget Stuvsta IF den 31 oktober på bortaplan. Som United har mycket goda möjligheter att avancera med tanke på lagets form.

Den fruktade ”måltjuven” Nr 10 i Som United, Yonis Egag, som nyligen återvände från spel i Division 3, gjorde två mål under matchen och satte även en straff under straffläggningen. Därmed passerade han den magiska gränsen på 100 mål för klubben.

Text och bilder: Said Ali