Som United vann även andra derbyt mot Rinkeby United i den första kvalomgången i Stockholm Cup. Efter 90 minuter stod det 3-3 och matchen avslutades på straffar.
För Som United fortsätter säsongen med en match till, men för Rinkeby United är säsongen 2021 över.

Det var derby i byn för andra gången på en månad. Först i serien i Division 4 Norra där Som United vann matchen med 4-1. På söndagskvällen var dags igen i Stockholm Cup 1/64-Final 2021/2022 då båda lagen gått vidare från gruppspelet.

Det blev en jämn, välspelad och händelserik match som lockade mycket publik. I halvlek stod det 2-1 till Rinkeby United, men efter paus gjorde Som United två snabba mål. I minut 80 kvitterade Rinkeby United och matchen slutade 3-3 efter fulltid. Segern avgjordes på straffar. Som United satte sina fyra första straffar medan Rinkeby United missade två av fyra.

Yonis Egag passerade den magiska gränsen på 100 mål för klubben

Som United är därmed vidare till 1/32-final och möter Division 5-laget Stuvsta IF den 31 oktober på bortaplan. Som United har mycket goda möjligheter att avancera med tanke på lagets form.

Den fruktade ”måltjuven” Nr 10 i Som United, Yonis Egag, som nyligen återvände från spel i Division 3, gjorde två mål under matchen och satte även en straff under straffläggningen. Därmed passerade han den magiska gränsen på 100 mål för klubben.

Text och bilder: Said Ali
Print Friendly, PDF & Email