Derbyn i Rinkeby är alltid speciella och det var denna kväll med. Både för Rinkeby United som jagar uppflyttning och för Som United som spelar för äran. Trots kyla i luften var det många som hade sökt sig till Knutby BP. Viktiga poäng stod på spel då säsongen håller på ta slut.

Trots skadedrabbade trupper för båda lagen bjöds det ändå på underhållning för alla som tagit sig till Knutby denna måndagskväll.

Som United kopplade ett tidigt grepp om matchen och hade några lägen, men lyckades inte förvalta dem under första halvlek. De är kända för att springa mycket, och Rinkeby United fick kämpa emot för att inte släppa till. Strax innan halvtidsvilan slog Khaled ett bra skott som målvakten i Som United tog i en fantastiskt räddning och 0-0 stod sig i halvtid.

Som United försökte pressa och jagade kvittering

I andra halvlek var det Rinkeby United som var mest hungriga och lyckas få in ett mål tidigt, redan i den 48:e minuten då Said Dalel är framme och nätar, framspelad av Zaid. Cirka tio minuter senare drar Abdifatah Aguero in ett fantastiskt skott upp i målvaktens vänstra hörn, helt otagbart och ställningen blir 2-0.

Som United försökte pressa och jagade kvittering men målskyttet för kvällen avslutades sedan med ett välplacerat skott av Boda, som han drog utanför straffområdet rakt ner i ena hörnan. 3-0 och slutresultat.

Rinkeby United spelar nästa match redan på fredag hemma på Knutby, då de måste ta 3p för att hålla drömmen om avancemang vid liv. För Som United är det 2 två matcher kvar, borta mot Kista på lördag den 24:e september samt hemma mot Djursholm den 30:e september. Laget ser ut att hamna i mitten av tabellen.