I sista matchen för säsongen, en säsong som präglats av covid-19, kunde Som United FF säkra en plats i Division 4. De besegrade Erikslunds KF med 4-1 på hemmaplan.

Första kvarten av matchen var spelet intensivt med många målchanser åt båda hållen. Längsta strået drar Erikslund, som under första halvlek gör 1-0. Ett skott avlossades utanför boxen, styrs över målvakten och in i mål.

– Även om vi låg under i halvlek, så hade jag känslan att vi skulle vända matchen. Och tillsammans gjorde vi det, sade assisterande tränaren Hatun Dahir.

Annons:

I andra halvlek kom Som United ut hungrigare än någonsin. ”Om vi inte höjer oss kan det bli spel i Division 5 nästa år”, hade Zaki Prince, andre assisterande tränare, sagt till laget under pausvilan.

Inledningsvis är det dock Erikslund som skapar två vassa målchanser, men sedan vänder det. Efter dryga timmen slår Ahmed Baryare till med ett kanonskott och det är kvitterat. Nu förändras matchen totalt och tio minuter senare slår han till igen, 2-1.

Nu tvingas Erikslund lyfta upp laget, vilket ger Som United möjligheter att kontra. Ahmed Baryare gör 3-1 och Yonis Egag 4-1 med fem minuters mellanrum. Därmed är kontraktet i Division 4 säkrat. Som Unied FF slutade på femte plats.

– Jag brukar säga, att jag litar på mina spelare och idag gjorde de en av de bästa matcherna i serien, sade lagets tränare Mohamed Abdulkhadir Sheikhdon efteråt.