slalomskidor och stavar upphängda prydligt på en vägg.

Vi i Vänsterpartiet har lagt flera förslag som skulle kunna göra livet bättre för barn och unga på Järva. Tyvärr röstas våra förslag ner av de borgerliga partierna utan någon rimlig anledning. Vi vill därför uppmana de borgerliga politikerna att sluta fokusera på partipolitiken – och istället sätta barn och ungas behov först.

Tillsammans med Socialdemokraterna lade vi i Vänsterpartiet tidigare i år ett förslag om att inrätta fritidsbibliotek i Rinkeby-Kista. Ett fritidsbibliotek är en plats som fungerar som ett offentligt bibliotek fast för fritidsutrustning. Man kan alltså låna den fritidsutrustning man behöver istället för att köpa den.

Fritidsbibliotek har införts i flera delar av staden, men de borgerliga partierna i Rinkeby-Kista säger nej

Annons:

Det är bra både eftersom många barnfamiljer inte har råd med dyr utrustning som till exempel skridskor eller skidor, men det är också bra för klimatet eftersom man lånar sakerna istället för att köpa nytt. Fritidsbibliotek har införts i flera delar av staden, men av någon obegriplig anledning har de borgerliga partierna valt att säga nej i Rinkeby-Kista, trots att det finns stora behov här. I vår stadsdel finns helt enkelt många familjer med dålig ekonomi som skulle ha stor glädje av ett fritidsbibliotek.

Vi har också föreslagit att stadsdelen ska satsa på KomTek, som är en slags kommunal teknik- och entreprenörsskola. En sådan satsning skulle kunna öka barns och ungas möjlighet att utvecklas inom teknik och digitalisering, som är sektorer där framtidens jobb finns. Att få fler unga i jobb är helt klart prioriterat i vår stadsdel, men ändå säger de borgerliga partierna nej. Dessutom gör de det trots att deras egna partier i andra kommuner tycker KomTek är bra, till exempel finns det på Lidingö där Moderaterna styr.

De borgerliga partierna tycker det är viktigare att förslagen inte ska komma från Vänsterpartiet

Vi kan inte låta bli att tänka att de borgerliga partierna som styr i vår stadsdel tycker det är viktigare att förslagen inte ska komma från Vänsterpartiet – än vad förslagen faktiskt innebär. Vi vill uppmana dem att istället sätta fokus på sakfrågorna och sluta säga nej till förslag som faktiskt skulle göra livet bättre för barn och unga.

Veronica Stiernborg (V), ledamot Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd 

Ahmed Sharaf Abdi (V), ledamot Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd
två vita damskridskor
Print Friendly, PDF & Email
Annons: