Har du texter liggande i byrålådan som väntar på att bli lästa av världen? Nu har du chansen att få dem både lästa och prisade i någon av de lokala texttävlingarna som pågår just nu i Järva.

Tensta konsthalls Textpris är ett pris som delas ut till unga skribenter från Stockholms förorter. Dit kan du skicka många olika sorters texter. De välkomnar noveller, reportage, manus, dikter eller sångtexter. Även uppläsningar går bra att skicka in.

Vilka som vinner pristävlingen avgör en jury bestående av poeten Athena Farrokhzad, författarna Murre Gonday och Tone Schunnesson samt Paulina Sokolow som är kommunikatör på Tensta konsthall.

Skrivandet har en sammanhållande, livsviktig roll

– Det är ett väldigt uppskattat pris som triggat många unga att våga skriva och skicka in under flera år. Vi är nu inne i en tid då vi inte kan ses på samma sätt och då blir det ännu tydligare hur skrivandet har en sammanhållande, livsviktig roll. Läsande och skrivande blir ett gemensamt rum. Att bli sedd och läst av vår fenomenala drömjury är en stor sak, säger Cecilia Widenheim som är chef på Tensta konsthall.

Om du hellre vill skriva en spökhistoria är det bibliotekets texttävling du ska delta i. Stockholms stadsbibliotek tar emot kusliga berättelser fram till den 15 januari. För att texten ska bli godkänd ska det vara en berättelse som utspelar sig i Kista eller närområdet där omkring och den ska vara skriven i jagform.

Första pris i bibliotekets tävling är ett presentkort på 1000 kronor som gäller i Kista galleria och boken Creepypasta – Spökhistorier från internet. Sista dag för att delta är den 31 december.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Annons: