Montage: Tensta träff och Mariam Jallow Tholozan
Montage: Tensta träff och Mariam Jallow Tholozan

Föreningen Geesgud bjuder in till skördefest nästa vecka, som avslutning på odlingssäsongen.
– Vi vill fira allt som vi har gjort den här sommaren och visa att det finns lokala föreningar där man kan engagera sig, säger Mariam Jallow Tholozan.

Måndagen den 18 september kommer föreningen fylla Tensta träff med mat, musik, samtal och en massa användbara grejer.
– Vi kommer ha en freeshop med kläder och prylar där man får ta det man behöver. Det går bra att komma och lämna grejer också, så länge det är helt och rent. Överskottet lämnar vi till Skyddsvärnet i Spånga, säger Mariam Jallow Tholozan som är en av arrangörerna.

Syftet med gratisaffären är att få fler att förstå vikten av att handla second hand och minska överkonsumtion och klimatpåverkan.
– Det är ett jättestort miljöproblem och orsak till stora sopberg i Afrika.

Givetvis kommer det också handla om odling. Geesgud har haft pallkragar både utanför Tensta träff och i Spånga by under sommaren. Andra odlingsprojekt som genomförts av Tensta konsthall, förskolor i Husby och sommarjobbare genom föreningen Det gror i betongen kommer också att redovisas.

– Det vi har gjort med odlingarna är att skapa platser för gemenskap där barn kan lära sig och förstå hur mat blir till. All mat som vi serverar på festen kommer att vara vegetarisk, köttindustrin bidrar till stora miljöproblem, säger Mariam Jallow Tholozan.

Dörrarna öppnas klockan 16 och middagen serveras klockan 18. Allt är gratis och alla är välkomna.

Anna Nygård

Print Friendly, PDF & Email
Annons: