Efter konflikten i Hjulsta grundskola där tre anställda avskedats efter påstådd matstöld, polisanmäler de anklagade Stockholms stad för kränkande fotografering och olaglig kamerabevakning. Stockholm stad har i sin tur polisanmält de misstänkta matstölderna. 

Det var förra veckan som Nyhetsbyrån Järva kunde rapportera om en ny konflikt som blossat upp i Hjulsta grundskola. Tre kvinnor ur skolpersonalen, varav två arbetar som måltidsbiträden och en som skolsekreterare, anklagades för stöld ur skolköket. De blev kort därefter avskedade och matstölderna polisanmäls nu av Stockholms stad.

Kvinnorna planerar att stämma Stockholms stad för beslutet att avskeda dem och har nu även valt att polisanmäla Stockholms stad för kränkande fotografering samt gjort en anmälan hos Integritetsskyddsmyndigheten, Imy.

Annons:

Magnus Jönsson, jurist på Jurema, representerar kvinnorna i fallet och säger att skolan hade skyldighet att skylta när kamerorna sattes upp.

– Stockholms stad säger att det finns skyltar utanför, men det räcker inte och dessutom sattes dessa skyltar upp först i januari, medan filmningen skedde i december.

I en eventuell rättegång i fallet staden mot kvinnorna, hade den aktuella polisanmälan varit av värde?

– Nej, eftersom att man i Sverige får lov att använda vilka bevis man vill även om man fixat fram bevisen olagligt.

Eleni Terzitane

 

Print Friendly, PDF & Email
Annons: