Fem personer som hoppar upp i luften med skidorna på.

Imorgon torsdag öppnar skidsäsongen på Spånga IP, flera veckor tidigare än planerat. Det är Tensta Runs Abdihakim Hussein som lånar ut skidutrustning och lär alla nybörjare att åka skidor.

– Vad roligt, säger Tsehay Ghebreselassie, en 60-årig nybörjare från Hjulsta. 

Tsehay Ghebreselassie stod på skidor för första gången i mars. Sedan dess har hon tränat på ett av Rinkeby Runs rullskidor. Imorgon blir det snart dags att se hur mycket hon har lärt sig, för då öppnar skidsäsongen.

Den senaste veckan har snökanonen på Spånga IP gått på full volym dygnet runt. Hela den gångna natten har de kört snö till skidspåret. Någon gång idag kommer pistmaskinen som gör skidspår. Det betyder att årets skidsäsong startar flera veckor tidigare än planerat. Klockan tre imorgon torsdag öppnar skidsäsongen.

Abdihakim Hussein från Tensta Run är södra Järvas populäraste tränare, kanske för att han är så bra på att få alla att känna sig välkomna och trivas. Det hjälper förstås att han pratar sex språk; svenska, engelska, somaliska, arabiska, amharinja och tigrinja.  

Han är på plats på Spånga IP för att låna ut skidutrustning och lär alla nybörjare åka vardagar från klockan tre till fem på eftermiddagen. På lördag och söndag är det fyra tränare som turas om att låna ut skidor och skridskor från klockan tolv till fyra.  

Mårten Westberg
Ett snöight Spånga IP
Print Friendly, PDF & Email
Annons: