Nej, det är inte vänstern som står för rasismen, skriver Kahin Ahmed, centerpartist i Rinkeby, med anledning av en debattartikel i Expressen, den 20 september. Artikeln är skriven av tre svenskiranier som är medlemmar i SD.

Det är både obehagligt och en skandal att ni, som alla tre har invandrarbakgrund, springer SD:s rasistiska ärenden. SD är ett brunt parti med nazistiska rötter. Ni trivialiserar högerextremistiskt hat riktat mot vår demokrati genom att skylla på vänsterpolitiker.

Varken era argument eller SD:s vitbok lyckas rentvå SD från partiets nazistiska och fascistiska historia. Era svepande argument förändrar ingenting.

Ni verkar vara opportunister som vill klättra upp på samhällsstegen på andras bekostnad. Ni använder högerextremistisk hatretorik på samma sätt SD och Jimmie Åkesson, med ständiga generaliseringar och en stigmatisering av medborgare med invandrarbakgrund. 

Det är högerextremister som är det verkliga hotet mot vår demokrati. En demokrati som vilar på alla människors lika värde och rättigheter, oavsett kulturell eller religiös tillhörighet. 

De betraktar er som andra klassens medborgare

Enligt SD:s partiprogram är ni inte svenskar. Ni verkar inte förstå att SD kommer att utsätta er för samma sorteringsmekanismer som de använder mot andra invandrare. De betraktar er som andra klassens medborgare i samhället och därmed som mindre värda.

Hänger ni inte med de aktuella samhällsdebatten, eller blundar ni för vad SD står för ideologiskt? Det var inte länge sedan som Björn Söder, SD, sade att judar och samer inte är svenskar. Listan över rasistiska uttalanden av SD:are kan göras lång. 

Medborgare med invandrarbakgrund utgör nästan 20 procent av Sveriges befolkning idag, och majoriteten av invandrarna bidrar till samhällsutvecklingen, är hårt arbetande och betalar skatt. Men ni verkar inte sky några medel för att för att skaffa en riksdagsplats för ett rasistiskt parti. 

Vi andra kämpar för ett samhälle fritt från rasism, där hudfärg och ursprung inte avgör individens framtidsutsikter.

Kahin Ahmed

Print Friendly, PDF & Email