Nu är stadsdelshuset i Husby centrum invigt. Medborgarkontoret, Familjehuset med öppen förskola, ungdomsgården Reactor och Studier&Arbete finns under ett och samma tak.

 – Jag är jätteglad att så många här, sade Ulla Thorslund, stadsdelsdirektör i Rinkeby-Kista en vecka till, vid invigningen. Många föräldrar har kommit fram till mig och sagt att de är glada att vi öppnar samma verksamhet, som redan finns i Rinkeby.
Invigningstalare var ordföranden i stadsdelsnämnden, Benjamin Dousa (M), och det var också han som fick klippa av det symboliska bandet.

 – Jag tror, att det är bra att vi samlar alla aktiviteter på samma plats, sade han. Nu kan de som vill gå direkt från Reactor till att söka jobb.

Annons:

Familjehuset och Medborgarkontoret har separata lokaler, men Studier&Arbete och Reactor delar kontorslokalerna ovanpå Medborgarkontoret.

Studier&Arbete är Jobbtorg i Kistas förlängda arm i Rinkeby och Husby. Där finns uppsökande verksamhet för att nå unga som varken arbetar eller studerar. I maj förra året drog verksamheten igång i Ungdomens Hus i Rinkeby, och från och med 9 maj finns alltså verksamheten även i Husby.

Ungdomsgården Reactor fanns tidigare i en egen byggnad nere vid Kvarnbacka bollplan, men har nu flyttats till Husby centrum. Beslutet genomfördes mot både personalens och ungdomarnas vilja och ledde till omfattande protester.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Annons: