Tillsammans med Healthy Women och Kista SC får unga tjejer i Järva chansen att åka på tjejläger till Vässarö, som ligger en timme utanför Stockholm. Evenemanget äger rum under fyra dagar med start från och med den 22 Juli.
– Det kommer att bli många roliga aktiviteter och vi får möjlighet att umgås, säger Susan Dahlbeck, grundare för Healhty Women.

Sarah Zitouni är en av alla lägerledare som kommer att finnas på plats. 
– Jag önskade att det fanns något för de unga i förorten som inte hade de sociala och ekonomiska möjligheterna för att kunna träna för en billig peng. Susan kom till mig och berättade att vi har arrangerat ett tjejläger. 

Sarah ville engagera sig som ung ledare i nätverket redan förra året. 
– Jag har alltid varit intresserad av vård, forskning och naturvetenskap. Hur kroppen funkar, inte bara på molekylnivå utan hur vi människor funkar fysiskt inom träning och hälsa.

Denna sommar följer hon med som ledare.
– Lägret låter skitkul och jag älskar att arbeta med barn och unga.

Hon har varit engagerad i MBU, Människan bakom uniformen, som startades i Göteborg efter stenkastningar mot blåljuspersonal. Där arbetar de med att bygga broar mellan polisen, brandkåren, ambulans, SL, fältassistenter och ungdomar.
– Då träffades vi två gånger i veckan för att arbeta förebyggande och det var givande. Jag ser verkligen att Healthy Women är jättebra för att stärka unga kvinnor och deras hälsa, säger Sarah Zitouni.

Rayana Tesnim är ambassadör för Healthy Women sedan 2019. Hon kommer att vara en av alla deltagare för denna gång. 
– Jag ser framemot alla aktiviteter som vi ska få prova på och bara få ha allmänt kul under lägret. Kul att bara få umgås och känna sig trygg med andra deltagare. Alla borde vara med, men det är begränsat antal platser. Både min mamma och storasyster har varit med och tränat under åren. Healthy Women har verkligen blivit mitt andra hem. Det har varit så givande med bland annat självförsvarskursen och alla tjejkvällar vi haft. Så jag ser framemot sommaren, säger Rayana Tesnim.

Scouterna kommer att ansvara för vissa av aktiviteterna under lägret tillsammans med Healthy Women.

 – Under dagarna kommer vi att ha olika aktiviteter som att paddla kajak, öva hinderteknik på en äventyrsbana och klättring. Förutom fysiska aktiviteter så kommer vi att njuta av sol, bad, bastu, lägerbål och lägerlivet på ön, säger Susan Dahlbeck.

Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email
Annons: