Sarah Mihaljevic skapar konst på Instagram. I våras utmärktes hon till Womeneur av kvinnonätverket Womenisa.

Sextonåriga Sarah Mihaljevic är konstnär och hennamålare. Hon driver kontot @justmyarrt på Instagram, där hon delar med sig av och säljer sin konst. Hon fick nyligen utmärkelsen Womeneur av Järvabaserade Womenisa, ett kvinnligt nätverk som arbetar med att lyfta fram kvinnor och deras entreprenörskap. För Nyhetsbyrån Järva berättar hon att det känns kul att hennes konst börjat uppmärksammas mer.

– Jag blir glad av att folk tycker om det jag gör. Jag har alltid älskat att rita,  men det var för ungefär två år sedan som jag bestämde mig för att dela med mig av det jag gör på sociala medier.

Annons:

Sarah Mihaljevic har nyligen också startat ytterligare ett konstkonto på Instagram. På @justmyhenna delar hon med sig av bilder på hennamålningar som hon skapat.

– Henna har varit ett stort intresse sedan länge. Jag har också tryckt några av mina hennadesigns på tygpåsar som man kan köpa.

Delar av vinsten från försäljningen av hennes konst skänker hon oftast till humanitära ändamål. Hon förklarar att sociala medier som plattform därför också varit viktig för hennes intresse.

– På sociala medier kan jag nå ut till fler personer och se när något humanitärt event äger rum där jag kan närvara och bidra. Jag vill gärna hjälpa människor så gott jag kan, och genom mitt intresse har jag hittat ett sätt att göra det.

Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email