Stockholms stad säljer en del av Svenska Bostäders mark i Husby centrum till Hembla. Det är att motarbeta det arbete som görs lokalt för att få ett tryggt och bra boende.

Nu får skandalbolaget Hembla ännu fler bostäder på Järva. Att sälja mark till det företag som Hyresgästföreningen och andra föreningar i åratal kämpat mot på grund av grav misskötsel av fastigheter är att motarbeta det arbete som görs för att få till stånd ett tryggt och bra boende i våra stadsdelar.

FNs bostadsrapportör varnar den svenska regeringen för konsekvenserna när riskkapitalbolag som Hembla (Carnegie/Blackstone, nu Vonovia) köper fastigheter i miljonprogramsområden.

Annons:

I Stockholm gör man tvärtom och ser till att en oseriös värd blir ännu större

I Danmark funderar man över hur man ska få fram en lagstiftning som förhindrar skrupulösa riskkapitalister att köpa upp fastigheter för att slarvrenovera, renovräka och chockhöja hyror.

I Stockholm gör man tvärtom och ser till att en oseriös värd blir ännu större.

Det är bostadsbrist i Stockholm. Bygg bra bostäder som folk har råd med   på den mark som de kommunala bostadsbolagen äger. Sälj inte en enda kvadratmeter mark till värdar som missköter sig.

Ann-Margarethe Livh, f.d. bostadsborgarråd, V.
Print Friendly, PDF & Email
Annons: