Två killar lyfter upp den tredje.

Rinkebys löpare fick sin revansch

Sport

I april visade Spårvägens duktige veteran Fredrik Nybäck ungtupparna i Rinkeby Run var skåpet ska stå. Med 50 sekunders marginal till Jonis Serry var det inget snack om saken. I söndags var Jonis inställd på att vända den läxan.

Efter hundra meter var Jonis tjugo meter före. Efter en kilometer var försprånget 50 meter. Men med en kilometer kvar till mål så fick han väldigt ont i foten och stannade. Då passerade Fredrik.

Skulle Spårvägen få 2-0 mot Rinkeby Run?

Skulle Spårvägen få 2-0 mot Rinkeby Run?

Janis Constantin från Rinkeby hade valt en försiktigare strategi. Han smög genast efter start upp i rygg på Fredrik.
– Jag visste ju att Fredrik är en jättebra löpare, sa Janis i caféet efteråt. Varje meter jag klarade av att hänga med är en seger.

Den strategin höll Janis fast vid tills det var hundra meter kvar till mål. Då växlade han upp och spurtade ifrån Fredrik med två sekunder.

Bland tjejerna vann Johanna Granhällen från Spånga än en gång. Tvåan Elena Osokina från Akalla hade kunnat invända att Johanna faktiskt låg ihopkurad en decimeter före mållinjen och passerade den först fem minuter senare, när krampen i magen hade släppt. Då hade Elena också passerat. Men att vinna på det sättet vore förstås inte ett dugg roligt, så någon protest lämnade Elena inte in. Alltså vann Johanna.  

1. Janis Constantin, Rinkeby, 19.09
2. Fredrik Nybäck, Spårvägen, 19,11
3. Jonis Serry, Tensta, 19,57
4. Mikiel Ghirmai, Rinkeby, 22,45
5. Mårten Westberg, Stockholm, 23

1. Johanna Granhällen, Spånga, 26,06
2. Elena Osokina, Akalla, 27,23
3. Tsehay Ghebreselassie 35.00
4. Elsa Zeweldi, Rinkeby 

Mårten Westberg
Rinkeby Run
flera löpare suns på håll.
TRGR 6 juni 2021
Print Friendly, PDF & Email