Två kinnor som jobbar på det lokala thai-haket.

Mae Thai Express har ett stort utbud av halal-kyckling, halal-biff, skaldjur, vegan och vegetariska rätter. I köket står Yapha Phenysawat och Thawanrat Chernkwanma vid spisarna och förbereder dagens öppning.
– Vi har ett stort tryck under lunchtid och det kan komma beställningar ända från Hässelby, säger Soufiane Ghordo som driver Mae Thai i Rinkeby.

Många återkommande kunder är poliser i området. Man erbjuder även gratis utkörning till personalen på Järva närsjukhus.

– Bland ungdomarna i Rinkeby är det populärt med Pad Thai med risnudlar, kyckling, ägg och jordnötter, säger Yapha.

Mae Thai är en kedja av restauranger som ligger främst i Stockholms city. Soufiane Ghordo hade tidigare en liknande restaurang tillsammans med sin bästa vän på Odenplan.

– För 10-15 år sen, när det började det att bli populärt med thaimat ville jag öppna en thai i Rinkeby och nu gör jag äntligen det, säger han.

Soufiane Ghordo är uppväxt i Rinkeby. Idag är han gift, hans fru pluggar till lärare och hon är ifrån Tensta.
– Jag kommer ihåg när vi lekte ute och spelade fotboll på gårdarna. I dag håller alla kontakt via mobilen, på gott och ont. Små barn ser nuförtiden tidigt konstiga saker på nätet. Så var det inte när jag var yngre. Jag flyttade från Rinkeby när jag var 20 år och bodde i olika orter, men kom tillbaka till Rinkeby för sex år sedan.

Han har börjat tänka på framtiden och tycker att det är dags för barn.
– Det inte är som förr i området, nu är det annorlunda med våld och bråk. Jag vet hur det är eftersom jag de senaste åren arbetat med ungdomar i Ungdomens Hus och på olika ungdomshem.

Och eftersom han inte vill driva företag på samma plats där han bor planerar han att flytta. Själv sysslar Soufiane mest med matleveranser runt om i Järvaområdet och när det är som mest att göra så hjälper en kusin till.

– Min framtidsplan är att få mer fritid att faktiskt slippa arbeta så mycket. En dröm som liten var att bli fotbollsproffs. Jag tränade även brasiliansk Jiu jitsu och kampsport, MMA. Men nu satsar jag på att bli självförsörjande så att jag kan anställa någon eller några som tar hand om det mesta. Det kan vara väldigt stressande, ibland arbete sju dagar i veckan. Man behöver vila också.

– Jag kan nästan alla adresser på norra sidan och kan alltid börja köra taxi, skrattar han och tittar sig nöjt omkring i lokalen där en stor tiger på språng dominerar ena väggen.

 

FAKTA
Mae Thai Express

Rinkebytorg 1
Mån-fre: 11-21
Lör-sön: 12-21

Tel: 070-303 70 27

www.maethaiwok.com

 

 

Print Friendly, PDF & Email