Rinkeby United vann övertygande seger borta mot Järla IF

Sport

Rinkeby United stod för en stabil prestation och tog tre mycket viktiga poäng i toppstriden efter en övertygande seger borta mot Järla IF med 3-1. 

Första halvlek bjöd på fin fotboll och säkra 1-0 för bortalaget på ett dåligt belyst Nacka IP. Rinkeby United tog ledningen tidigt i matchen genom Batuhan Mehmet som placerade in bollen säkert i mål.  

I andra halvlek lyckades evighetsmaskinen Biyan Bozan snurra på målvakten och rulla in bollen i mål. Och 3-0 kom genom Ferhat Özkanat 

Järla IF reducerade i slutminuten till 3-1, men närmare än så kom inte laget. Rinkeby United hade bud på mer mål men slutresultatet stannade vid 3-1.  

Det räcker väldigt långt om vi är Rinkebyfamiljen

Sammantaget var det en väldigt bra genomförd match av Rinkeby United, framför allt i kombinationen av att jobba hårt tillsammans men även skickligt individuellt spel.  

– Det känns skönt att få ett kvitto på att det räcker väldigt långt om vi är Rinkebyfamiljen, vi behöver inte vara mer än så sade Abdifatah ”Aguero”.

Rinkeby United är tvåa i tabellen med ett poäng bakom serieledarna Reymersholms IK som har en match mer spelad.

Rinkeby och Reymersholm möts i nästa omgång fredag 25 september på Knutby BP i Rinkeby.  En match som kan betyda mycket för det laget som vinner, den är en mycket stor möjlighet att ta steget direkt upp till Division3.

Text och foto: Said Ali
Print Friendly, PDF & Email