Det blev en stabil seger på bortaplan med 1-6 (0-2) och tidig serieledning i Division 4 Mellersta för Rinkeby United.

Ett laddat gäng tog sig an bortamatchen mot FC Krukan. Matchen började med ett oerhört stabilt spel som Rinkeby United sedan höll i matchen igenom.

Redan efter fem minuter spel tog Rinkeby United ledningen med 0-1 genom en nick av Said Dalel, fint framspelat av Abdi Fatah ”Aguero”.

Annons:

Aguero utökade ledningen med 0-2 i matchminut 38.
Halvtids resultat 0-2.

Andra halvlek fortsätter Rinkeby United spela bra. I matchminut 60 utökar Rinkeby United ledningen mycket rättvist till 0-3 av Biyan Bozan.

FC Krukan reducerar till 1-3 av Oliver Rantil i 73:e matchminuten.

Rinkeby United ökar tempot i sista kvarten och gör några byten, tempot höjs och målen börja komma tätt efter varandra

1-4 Burak i minut 79.
1-5 Sajad minut 84.
1-6 Biyan minut 85.

Rinkeby har tagit över serieledningen en poäng före IFK Lidingö som har en match mindre spelad.

Trots bortaplan så lockade matchen mycket publik från Byn.
 – Lagsammanhållningen lockar publik och alla är stolta över laget. Men på måndag är det ny vecka och på fredag möter vi Värmdö. Ingen underskattning, vi ska uppåt och vi gör detta tillsammans, sade tränaren Bojan Djordjic efter matchen.

Text och bilder: Said Ali