Utan spikskor var Staffan Westerdahl chanslös mot Ludvig Hallberg i snöslasket, men fick ändå behålla ledningen i Tensta Rinkeby Grass Run tillsammans med Johanna Granhällen.

Alla visste att Mansib Rahman skulle få svårt att ge Staffan och Ludvig en match om segern i söndags, han skulle bara rulla igenom loppet med sikte på en fjärde-femte plats. Två gånger har Mansib tappat täten i Tensta Rinkeby Grass Run under ramadan. Båda gångerna skulle han ha vunnit poängserien om han bara hade tagit sig runt. Den här gången vaknade Mansib med en fruktansvärd huvudvärk och det var omöjligt att ens tänka på att tävla.

I söndags var banan mjuk av smältande snö

Annons:

I Mansibs frånvaro blev loppet en revansch för Ludvig Hallberg. I de två tidigare loppen har Staffan Westerdahl från Tyresö sprungit i spikskor med långa spikar. Det har gett honom en fördel i is och snö. I söndags var banan mjuk av smältande snö men Staffan kom för sent för att hinna låna ett par av Rinkeby Runs spikskor. I vanliga löparskor med blank sula fanns det helt enkelt inte en chans att stå emot Ludvig.

På det mjuka och ojämna underlaget har Ludvig nog också en fördel av sin tidigare karriär som handbollsspelare. Ständiga små ojämnheter kräver stabilisator-muskler. Sådana får man i handboll.
– Om det hade varit bana idag, då hade jag nog kunnat hänga med, men på det här mjuka, hala och ojämna underlaget hade jag inte en chans att hänga med Ludvig, sade Staffan.

Den första söndagen i maj är det Stockholmsmästerskap i terränglöpning

Bland tjejerna sprang Johanna Granhällen som vanligt ifrån Tsehay Ghebreselassie och Elsa Zeweldi och dessutom alla män utom Ludvig och Staffan.

Resultat:
1. Ludvig Hallberg, Kungsholmen 20,00 sammanlagd tvåa med 88 poäng
2. Staffan Westerdahl, Tyresö 20,28 sammanlagd ledare med 92 poäng
3. Johanna Granhällen, Spånga 23,45 sammanlagd ledare med 68 poäng
4. Mårten Westberg, Stockhom 24,55 sammanlagd fyra med 56 poäng
5. Noah Granhällen, Rinkeby 25,05 sammanlagd sexa med 28 poäng
6. Tsehay Ghebreselassie, Tensta 37,30 sammanlagd tvåa med 15 poäng
7. Elsa Zeweldi, Rinkeby 38,34 sammanlagd trea med 8 poäng

Den första söndagen i maj är det Stockholmsmästerskap i terränglöpning i Tantolunden på Söder. Där vill alla som normalt springer Tensta Rinkeby Grass Run-serien tävla så därför flyttas maj månads Tensta Rinkeby Grass Run dit.

Mårten Westberg, Rinkeby Run

Print Friendly, PDF & Email
Annons: