Recept för lediga sommardagar

Mat

Här kommer somriga och supergoda recept till alla läsare.
 – Det här gör du på nolltid och det smakar helt otroligt. Hemma hos mig är detta en stor favorit, säger Nawaal Ali Salad.

Nawaal Ali Salad är läkarstudenten från Tensta som har en stor passion för mat från alla världens hörn. Hon inspirerar med lättlagade maträtter som kan varieras med valfria tillbehör. 
 – Nu när sommaren är här är det hög tid att lyxa till det med lite grillad mat. Samt en god dryck till, Strawberry mojito passar bra nu i semestertider. Hoppas att ni testar detta recept och tycker om det lika mycket som jag gör.

Smaskiga Lammfärsspett

Ingredienser
500 gram lammfärs 
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 dl vatten 
2 msk ströbröd
1 msk Garam Masala curry (valfritt)
1 tsk salt 
3 msk finhackad persilja (valfritt)

Tillagning
Riv eller hacka löken. 
Pressa vitlöken.
Blanda alla ingredienser i en bunke. Ta dock lite vatten i taget tills färsen är formbar men ej för lös för att tryckas fast på spetten. 
Forma färsen till långa korvar på träspett. Gör 2-3 spett per portion. 
Grilla på utegrill eller stek lammspetten i stekpanna eller grillpanna, i cirka 10 minuter, runt om till spetten fått färg och är genomstekta.

Ta valfri sås till. Gärna nåt svalkande, som yoghurt kan vara ett alternativ.

Bbq-marinerade potatishalvor:
ingredienser

valfri mängd potatis 
1/2 dl bbq marinad
1 tsk soja
1 tsk sweet chili
chili flakes (valfritt)

Tillagning:

Börja med att skala potatisarna och dela de på hälften. Därefter kokar du potatisen i cirka 10-12 minuter. Blanda sedan samman resterande ingredienser i en skål. När potatisarna kokat klart tar du fram en stekpanna och häller i marinaden som du blandat samman i skålen. Tillsätt därefter de kokta potatisarna. Stek i cirka 10 minuter på medelhög värme. Avsluta med lite chiliflakes och koriander på toppen.

Somrig Strawberry Mojito

10 färska jordgubbar
3 dl fruktsoda
Saften från 1 lime
5 blad mynta

Gör så här:
Pressa saften från limen i en stor glas eller måttbägare.
Skär jordgubbarna i halvor och lägg ner jordgubbarna i limesaften tillsammans med myntabladen.
Använd en stavmixer och mixa ihop jordgubbarna, myntan och limejuicen (har man ingen stavmixer så går det bra att mosa jordgubbarna med en gaffel).

Häll upp jordgubbsblandningen i ett stort glas. Häll sedan över fruktsodan och blanda runt.

 – Bismillah och smaklig måltid, önskar Nawaal Ali Salad.

Fler av Nawaal Ali Salads recept finns på Instagram @cookingwithnawaal.

Print Friendly, PDF & Email