I maj flyttade Falafel Amo in i sin lokal på Kista torg. Deras restaurang i Rågsved har utsetts till Sveriges bästa falafelrestaurang av ”Not so white guide” som recenserar kvartershak och restauranger med världens smaker. Nu har de öppnat restaurang nummer två på norra sidan av Stockholm.

 – Vi har nöjd kundgaranti! Blir du inte mätt får du en portion till, är du inte nöjd med kvalitén får du byta rätt, förklarar ägaren. All mat som serveras här är tillagad i restaurangen, inga halvfabrikat används.

Allt är vegetariskt

Restaurangen har en stor meny med många olika varianter på falafel och röror. Allt är vegetariskt men går att få som vegansk rätt om man så önskar.

 – Jag är glad att Kista har fått en falafel restaurang med kvalitet, säger kunden Katja när hon hämtar sin mat. Jag kommer varje vecka och testar en ny rätt varje gång. Oftast tar jag med mig maten hem för det är så stora portioner så jag kan äta ett par gånger av den.

Amo betyder farbror på arabiska

När det är dags att betala kommer nästa överraskning – drycken ingår!

 – Vi försöker att överraska våra gäster. Oftast bjuder vi på dryck till maten men ibland kan vi bjuda på något annat som till exempel dadlar, säger restaurangchefen.

Hur kom det sig att restaurangerna döptes till just Amo undrar vi?

 – Alla ropade på min farbror när vi var i restaurangen. Amo betyder farbror på arabiska så det blev lite roligt att döpa restaurangen till det, avslutar ägaren.

Monica Jansson

 

Print Friendly, PDF & Email
Annons: