Mobil återvinningsstation på Kista torg

Pop-up återbruk kommer till Kista och Tensta i helgen

Nyheter

Nu är det dags att rensa förråden igen. I helgen kommer den mobila återvinningsstationen tillbaka till Järva. Hela helgen, och även på måndag, finns de i Kista och Tensta och tar emot emot trasiga möbler, elektronik, kläder, leksaker och annat som inte längre används. 

Till den mobila återvinningsstationen från Stockholm vatten och avfall går det också bra att lämna in miljöfarligt avfall som målarburkar, nagellack, batterier, lampor och olika typer av kemikalier. Även hela saker som går att återanvända går bra att lämna.

Pop-up återbruket är anpassat för fotgängare och cyklister och tumregeln är att du ska kunna transportera ditt avfall utan bil för att få lämna in det. Annars är det för stort och måste lämnas på en vanlig återvinningscentral. Men det finns en lådcykel att låna för att frakta saker till återvinningen från hemmet. Att låna cykeln är helt gratis och varje person får använda den under två timmar.

Återbruksstationen har turnerat genom staden ända sedan i våras och återkommer till Järva flera gånger. Nästa gång kommer de till Kista helgen den 23–24 oktober och till Tensta den 30–31 oktober.

Återbruksstationen öppen 17 – 19 juli

Kista torg
lör – sön öppet kl 10–16
mån kl 14–20

Tenstagången 16 
lör – sön öppet kl 10–16
mån kl 14–20

Print Friendly, PDF & Email