Allan Ahmad från Kista kom på andra plats i Ortens Bästa Poet under deltävlingen i helgen, hur känns det nu ett par dagar senare? Nyhetsbyrån Järva ringde upp.

Han är på jobbet och det hörs prat och skratt i bakgrunden. Allan Ahmads arbetsplats är på Järvaskolan där han är anställd som utvecklingsansvarig.

– Den största framgången efter tävlingen är att jag har haft några elever, både nuvarande och sådana som har slutat, som har hört av sig och gett mig så mycket kärlek. Att få beröm av dem betyder extra mycket.

Det är första gången han ställer upp i Ortens Bästa Poet, men han har skrivit sedan han var barn. Fram tills för fyra-fem år sedan då han deltog i en annan poesitävling, fick ingen läsa hans texter, men därifrån tog han sikte på OBP.
– Det var jätteläskigt, jag var jättenervös. Men roligt också att komma utanför sin comfort zone.

Nu väntar semifinal och därefter ett filmprojekt som Allan Ahmed jobbar med i Folkets Husby. Att få uttrycka sig och skapa är viktigt för honom och han väjer inte för känsliga ämnen som HBTQ-frågor och normer.

– Konst har alltid varit ett sätt att påverka samhället. Det jag gör ska vara vågat och utmanande. Jag hoppas få folk att börja prata, våga bryta tabun och ingrodda åsikter och beteenden som inte har ifrågasatts på århundraden. 

Anna Nygård

Print Friendly, PDF & Email