mycket folk runt cherrie som sjunger

Jobbtorg unga Kista invigde sina nya lokaler på Kista gallerian plan två. Den prisbelönte poeten Simon Matiwos och Så mycket bättre-aktuella Cherrie satte lite extra guldkant på invigningen. 

Jobbtorg unga Kista har funnits sedan 2008 och riktar in sig på personer mellan 16 och 29 år som inte har en sysselsättning till vardags.

– Våra arbetsuppgifter är att försöka coacha in ungdomar och unga vuxna till att försöka komma ut i arbetslivet eller börja plugga. Vårt uppdrag är att de ska komma ut i arbetslivet och att vi ska ge dem de stöd som behövs, säger enhetschefen Petra Hörnqvist. 

Kvällen inleddes med lite mingel där personalen på jobbtorg bjöd kvällens besökare på dryck och snacks. I den stora och rymliga lokalen där människor kunde röra sig fritt mellan varandra så märktes det en liten spänd förväntan i luften. 

Lär er jobba med dalarna, topparna sköter sig själva

Kvällens konferencier från Galdem A Talk, presenterade kvällens första gäst, Simon Matiwos. Ett eget uttryck som skiljer sig ifrån den traditionella poesin gjorde intryck på publiken – ”Lär er jobba med dalarna, topparna sköter sig själva”.

Cherrie avslutade sedan kvällen med att sjunga två låtar och fick i gång publiken som väntat länge på hennes entré. I det sista numret så bildades en ring runt R&B stjärnan och dansade ungdomar syntes vart man än vände blicken. 

– Vi hoppas att vi kan göra några sådana här event under nästa termin också. Det är ett bra sätt att locka ungdomarna hit och att de får se vår verksamhet och träffa de som jobbar här, säger Petra Hörnqvist

Några av de som befann sig på invigningen såg Cherrie och Simon och kanske tänkte, ”Det där är jag om några år”.

Johan Davidsson
ung man framför ballonger och banderoll med texten "jobbtorg unga kista"
Simon Matiwos läste sin poesi
Print Friendly, PDF & Email