I fredags mötte division 5 laget Banjul FC Roslagskulla på deras hemmaplan i Åkersberga. Lagen ligger på samma poäng i tabellen så det förväntades att bli en jämn och spännande match.

Varje poäng räknas

Efter 18 minuter gjorde Adama Sanyang det första målet för Banjul och strax därefter gjorde Roslagskulla sitt första. Innan första halvlek var slut tog hemmalaget ledningen genom att göra ännu ett mål. Ledningen behölls till den trettionde minuten i andra halvlek när Banjul kvitterade genom att  Sheriff Jadama gjorde mål.  Det var mycket nära målchans i slutminuterna för Banjul men skottet tog i målstolpen.

– Det var första gången vi spelade på gräsplan för den här säsongen och det kan ha påverkat vårt spel, tror Edi Dem som är ordförande för Banjul FC. Vi hoppades på vinst på bortaplan men får vara nöjda med vår poäng för oavgjort. Varje poäng räknas.

Nu väntar sista matchen innan sommaruppehållet på lördag 18 juni mot Hässelby SK FF, också den matchen är en bortamatch. Det Rinkebybaserade laget Banjul FC har i sikte att nå Division 4 så varje vinst är viktig för att samla poäng.

Monica Jansson

 

Print Friendly, PDF & Email