Femte Rinkebybron

Femte Rinkebybron har varit avstängd sedan en lastbil körde in i den i slutet av april i år. Öppnandet av den har skjutits upp flera gånger, senast sade Trafikkontoret att den skulle öppna den 10 september. Nu är det dock ett senare datum som gäller.

Det var den 26 april som en lastbil körde in i gångbron som skadades och stängdes av. Första beskedet som Trafikkontoret gav till Nyhetsbyrån Järva var att bron skulle repareras redan samma vecka, den 30 april. Men inget hände. Den 18 maj kontaktade Nyhetsbyrån Järva Trafikkontoret igen, eftersom gångbron fortfarande var avstängd. Den gången gavs inga besked.

När Nyhetsbyrån Järva kontaktade Trafikkontoret igen i juli lovade de att börja reparera bron under vecka 32 och arbetet var igång. Omkring den 10 september sade man att det ska gå att använda Femte Rinkebybron igen.

Men bron öppnade aldrig den 10 september och är fortfarande avstängd. Till Nyhetsbyrån Järva säger Trafikkontoret att nytt datum för öppnandet av bron är den 18 oktober.

– Anledningen till förseningen beror på att vår entreprenör inte hade möjlighet att börja när vi ville att de skulle börja. Men det ser ut som att vi kommer att hinna till den 18 oktober, säger Malinda Flodman, pressansvarig på Trafikkontoret.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email