Husbybadet på avstånd, vinter.

Fastighetsnämnden och idrottsnämnden i Stockholms stad har beslutat att utreda ett bygge av en ny simhall i Husby. Stockholm stads ambition är att byggstart ska ske 2026.

– Äntligen kan vi påbörja arbetet med ett nytt bad i Husby. För att barn och ungdomar ska få vattenvana är både simundervisning och mer nöjesbetonade aktiviteter viktiga. Husbybadet har i många år lockat besökare till lek, rekreation och simundervisning, men i dag är badet i dåligt skick. Järva förtjänar en modern och fräsch anläggning, säger Maria-Elsa Salvo S, idrottsnämndens ordförande i Stockholms stad till TT.

En ny modern simhall skulle kunna möjliggöra fler funktioner som till exempel en extra undervisningsbassäng och ett större äventyrsbad.

Annons:

Staden har sedan 2015 genomfört omfattande utredningar

Simhallen är mycket välbesökt och tar årligen emot cirka 170 000 badgäster. Den har ett centralt läge i stadsdelen med god tillgång till kollektivtrafik. Utredningen om en ny simhall i Husby är en viktig del av stadens arbete med Fokus Järva, som syftar till att skapa en sammanhängande satsning och långsiktig plan för utvecklingen av området.

Det nuvarande Husbybadet har under lång tid haft problem med bland annat dålig vattenrening och klinkerplattor som lossnat. Staden har sedan 2015 genomfört omfattande utredningar som visar att flera av byggnadens tekniska system har uppnått sin livslängd och att många av byggnadens konstruktioner har allvarliga skador.

De har sagt att det nya badet kommer byggas först, innan det gamla rivs, säger Niso Yakubova.
Print Friendly, PDF & Email