SO-verkstan på Enbacksskolan i Tensta får internationellt pris. Läraren Iman Ehsani är en av fem vinnare som kommer att representera Sverige vid den internationella prisutdelningen i Serbien nästa år.

Quality Innovation Award är ett pris som delas ut varje år till individer eller verksamheter som presenterat nya idéer, tekniska nyheter och uppfinningar inom olika områden.
– Det är jätteroligt, nu får SO-verkstan ett nationellt erkännande och en kvalitetsstämpel, säger Iman Ehsani som startat SO-verkstan på Enbacksskolan.

SO-verkstan är som ett laboratorium där eleverna förvandlar teori till praktik.
– Inom varje ämne försöker vi hitta beslutsfattare som är experter i ämnet, vi intervjuar dem och delar med oss av det vi lärt oss i våra kanaler. Vi har en skolradio, som sänder en gång i månaden, och en egen tidning, Enbacksbladet.

Annons:

SO-verkstan samarbetar med flera aktörer, bland andra Järvaveckan, Raoul Wallenberg Academy, Utbildningsradion och Nyhetsbyrån Järva.

SO-verkstan samarbetar med bland andra Järvaveckan, Raoul Wallenberg Academy, Utbildningsradion och Nyhetsbyrån Järva

Utmärkelsen är ett samarrangemang mellan kvalitetsinstituten i flera länder. Vinnova är SIQs partner i Sverige.

– Nästa år är det prisutdelning i Serbien. Det sker i olika länder varje år, de flyttar runt precis som Melodifestivalen, säger Iman Ehsani.

Domarkommitténs motivering: Enbacksskolan har skapat ett ”SO-laboratorium” där samhällsorienterade ämnen praktiseras systematiskt. Baserat på intervjuer med bl.a. politiker görs reportage genom digitala verktyg såsom digital podcast och samverkan med andra verksamheter nationellt och internationellt. Det ökar elevernas medvetenhet, samhällsengagemang samt gemenskap och ger dessutom positiva resultat i SO-undervisningen. SO-Verkstan är plattform för eleverna som gör att de blir mer samhällsengagerade. I Tensta där skolan är verksam bidrar man genom detta till en ökad integrering med flera för eleverna, nu och i framtiden, viktiga samhällsfunktioner.

 De andra svenska vinnarna är Svevia, Solar Bora,  Mellersta Förstadsskolan i Malmö och MAX Burgers.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Läs mer om Quality Innovation Award  i detta pressmeddelande.Print Friendly, PDF & Email
Annons: