Efter den här veckan är det inte längre möjligt att göra coronatest utan att boka tid i Stockholm. Nu har regionen tagit beslut om att pausa drop-in provtagningen från och med söndag den 27 juni. Sista dagen i Järva blir på torsdag den 24.

Sedan januari i år har järvabor med symtom på covid-19 kunnat testa sig utan att boka tid på mobila provtagningsstationer i Tensta, Rinkeby och Husby. Men nu har smittspridningen och behovet av provtagning minskat så pass mycket att Region Stockholm har beslutat att pausa drop-in-provtagning för covid-19 på samtliga mobila enheter i länet.

De som har symtom kan vända sig till sin vårdcentral för att få hjälp med provtagning

– Allt fler är vaccinerade, luftvägsinfektionerna minskar och vi har många andra provtagningsmöjligheter på plats via 1177.se. De som har symtom kan också vända sig till sin vårdcentral för att få hjälp med provtagning, säger Elda Sparrelid, som är chefläkare vid Region Stockholm.

Skulle läget förändras finns beredskap för att snabbt återinföra drop-in provtagning igen.

Sista möjligheten till drop-in provtagning är alltså nu i veckan. Mellan klockan 9 och 16 går det att testa sig idag måndag i Tensta på Tenstaplan 2, på onsdag i Husby på Oslogatan 4 och på tisdag och torsdag i Rinkeby på Rinkebyplan 8.

Anna Nygård

 

Print Friendly, PDF & Email