Polisingripande Rinkeby film 2
Polisingripande Rinkeby film 2

Förra veckan kunde Nyhetsbyrån Järva rapportera om ett våldsamt polisingripande i Rinkeby. Nu har de berörda poliserna omplacerats och en förundersökning om misshandel har inletts. Utredningen väntas ta ett par månader. 

Det var tisdagen den 4 maj som en polispatrull i Kista försökte stoppa och kontrollera en bil. Bilföraren stannade inte och polisen inledde en biljakt som inte slutade förrän den jagade bilen körde in i på Stenbygränd i Rinkeby, som är en återvändsgata. Vittnen till ingripandet filmade den så kallade kontrollen och i två inspelningar syns hur två civilklädda poliser brutalt misshandlar en person klädd i gula arbetskläder.

I slutet av förra veckan beslutade polisledningen i Stockholm att de två poliserna som syns i inspelningar ska omplaceras, och Särskilda åklagarkammaren inledde en förundersökning.

– Det här ärendet ligger hos interna utredningar. En förundersökning angående misshandel alternativt tjänstefel har inletts i fredags och det kan ta en till två månader innan den är klar. De berörda poliserna är omplacerade till inre tjänst, säger Anders Djurestad, biträdande lokalpolisområdeschef.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email