Vårdpersonal håller i vaccinspruta

I Region Stockholm erbjuder man från och med denna vecka alla vuxna över 18 år som tog sin andra dos för sex månader sedan en tredje dos vaccin.

Det var under tisdagsmorgonen som de första sms:en skickades ut till personer som har appen Alltid Öppet med ett erbjudande om en tredje påfyllnadsdos. Erbjudandet om att boka en tid för dos 3 kommer att skickas ut i etapper under denna vecka till den stora gruppen på 190 000 personer som står på tur för den tredje dosen. 

– När du får ett sms med erbjudande om en tredje dos kan du boka tid genom appen. Vi har mottagningar i Stockholms city och runt om i regionen för att göra det så enkelt som möjligt att ta den tredje dosen. Det enklaste är att boka en tid via appen Alltid Öppet  eller så kan du söka dig till någon av de vaccinatörer som erbjuder drop- in tider, säger Magnus Thyberg regionens vaccinationssamordnare.

De som är aktuella för tredje dosen är personer födda 1957 eller tidigare som tog andra dosen för minst fem månader sedan, och personer som fyllt 18 år eller äldre som tog andra dosen för 6 månader sedan.

Fram till fredagen den 7 januari hade 80,6 procent av befolkningen i Region Stockholm som är över 18 år fått dos 1 av vaccinet.

Källa: Region Stockholm

I Järva finns det två vaccinationsmottagningar, en i Kista på Kistamässan och en i Bredbyskolan i Rinkeby. Vidare information om vaccinationsmottagningar och vaccination mot covid-19 finns på 1177.se.

Print Friendly, PDF & Email