Nu drar cricketsäsongen igång i Järva!

Nyheter/Sport

Den 30 april spelar Stockholm International Cricket Club säsongens första ligamatcher på Spånga IP.
– Då är det dags för säsongens första matcher! Alla som vill får gärna komma och kolla, säger Usman Rafique, en av spelarna i laget.

Cricket är en av världens största sporter. Sporten har spridit sig till världens alla hörn efter att den skapades på 1500-talet. På 1800-talet blev den Englands nationalsport och det spelas där än idag. Andra länder där cricket är en stor sport är Indien, Pakistan, Karibien och Australien. 2015 spelades en match mellan Indien och Pakistan som hade över en miljard tittare.

I Sverige är dock cricket inte lika stort. Men i Järvaområdet tränar och spelar Stockholm International Cricket Club (SICC). På lördag är det premiär för säsongens första matcher.

– I söndags hade vi en träningsmatch, och på lördag den 30 april drar det igång på riktigt. Det börjar 10:00 och beräknas sluta mellan 16 och 17, säger Usman Rafique.

Stockholm International Cricket Club har funnits sedan 1980 och är en av de första cricketklubbarna i Sverige. Usman berättar om att de vill bevara crickettraditionen.
– Jag har spelat med SICC i tio års tid. Vi spelar dels för att det är kul, men även för att hålla traditionen med cricket vid liv.

SICC har två olika lag beroende på hur mycket man spelat och hur bra man är. De har även ett juniorlag för yngre spelare som är nyfikna på att prova på eller träna sporten.

Viktor Elsnitz
Bilder:privata

FAKTA:
Cricket är till utseendet ganska likt baseball, man har slagträn och ska träffa bollar som motståndarlaget kastar. Beroende på var på planen bollen landar får man en varierande mängd poäng. Det finns en hel del komplicerade och roliga regler. Förr i tiden hade man exempelvis en paus mitt i spelet när man skulle dricka te. Den pausen finns kvar idag och kallas också för tepaus. Men själva teet är inte alltid med längre. 

 

Stockholm international cricket club (SICC)
Print Friendly, PDF & Email