Mötet om Tensta Träffs framtid flyttas till februari

Nyheter

Vad ska hända med Tensta Träff? Den frågan var utgångspunkten för det samtal som skulle ha ägt rum på Tensta konsthall den 12 januari.
– Men vi ställer in för att undvika smittspridning, istället blir mötet den 16 februari, säger Cecilia Widenheim, chef på Tensta konsthall.

Tensta Träff, som under många år var hjärtat i Tenstas föreningsliv, har stått tomt och bara använts till en del, under senare år. Fastigheten, som innehåller flera möteslokaler, en stor samlingslokal och även biblioteket, byggdes just för att vara en plats för möten och föreningsliv. Lokalerna har behov av renovering, men istället för att rusta upp så beslutades att flytta biblioteket och sälja ut fastigheten.

Vilka planer har Hemsö för lokalerna?

I början av november köpte Fastighetsbolaget Hemsö fastigheten Lilla Tensta 1, som omfattar både Tensta Träff och Tensta gymnasium. Vad händer nu? Vilka planer har Hemsö för lokalerna? Och vilket ansvar känner de nya ägarna för föreningslivets möjlighet att verka?

Tensta konsthall bjöd in till ett rundabordssamtal och tänkte först att mötet skulle kombineras med en visning av utställningen Phantom of the Commons, där flera av konstverken berör betydelsen av mötesplatser och informella rum. Nu blir det inte så, eftersom den utställningen slutar den 16 januari. Och på grund av ökad smittspridning kommer mötet flyttas fram till den 16 februari klockan 18.00.

 – Det var ett svårt beslut att ta, eftersom så många hade tackat ja till att delta, men det känns som det enda rätta att göra, säger Cecilia Widenheim.

De som är inbjudna till rundabordssamtalet är bland andra Fatuma Mohammed, hälsoinformatör och en av Tenstas aktiva mammor, Mustafa Zatara, Tensta-profil, poet och aktiv i förenings- och entreprenörslivet i Tensta, Fadumo Osman, vice ordförande Somaliska föreningen.

Fastighetsbolaget Hemsös VD, Nils Styf, är inbjuden och likaså Emilia Bjuggren, Oppositionsborgarråd, Stockholm (S) och Kristina Lutz, Kommunpolitiker Stockholms stad (M).

Alla som är engagerade i föreningslivet i Tensta är välkomna till mötet, om situationen så tillåter. Kontakta Tensta konsthall i förväg.

Kerstin Gustafsson Figueroa

 

Print Friendly, PDF & Email