Årets modevecka på Tensta konsthall är en kurs som riktar sig till ungdomar mellan 13 och 18 år.
– Vi hoppas att det blir en kul vecka och att vi kan ge en inblick i hur det är att arbeta med mode och design, säger Eli Solberg och Felicia Åström.

Felicia och Eli är de som ansvarar för årets modevecka på Tensta konsthall. De är båda före detta elever från modeprogrammet på Beckmans Designhögskola, som är en treårig konstnärlig kandidatutbildning.

– Några av våra tidigare klasskamrater har lett modekollot tidigare, men för oss är det första gången, säger Felicia.

Annons:

-Det handlar om att fånga upp ungdomarnas intresse. Vi önskar komma och inspirera, berätta hur man går vidare och vilka vägar som finns, säger Eli.

Just nu sitter de båda och planerar i detalj vad som kommer att ske under påsklovet.
– Vi planerar olika workshops, vi vill visa olika tekniker. Det blir en mer kreativ process och vi arbetar med olika material, säger Eli.

Felicia menar att själva processen är lika viktig som resultatet.
– Ja, det är viktigt att man förstår hur man skapar sitt eget personliga uttryck. Vi börjar med att rita och sedan ska vi arbeta med tyg. 

Det är inte först till kvarn som gäller, utan ungdomar från Järva har företräde

Förra året hade deltagarna i modeveckan en modevisning när veckan var över, och detta år avslutas kursen med ett vernissage på konsthallen, som deltagarna är med att utforma.
 – Vi kommer att ha en workshop i remake design där vi kommer använda oss av second hand plagg, säger Felicia.

Det är tredje året i rad som Tensta konsthall anordnar en modevecka. Men skillnaden i år är att man vänder sig till en äldre målgrupp och det som kallades kollo för de yngre är numera en kurs. På grund av restriktionerna under pandemin kan endast tio ungdomar delta. Men det är inte först till kvarn som gäller, utan ungdomar från Järva har företräde.

– Det ska bli kul att träffa ungdomarna. Jag minns hur det var i den åldern, allting var spännande och det fanns en massa energi. Vi ser fram emot att träffa alla, säger Eli.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Annons: