Efter att ha studerat nobelpristagaren Annie Ernaux böcker Min far och Kvinnan, skrev eleverna i årskurs 9 på Enbacksskolan om sina egna föräldrar. Idag publicerar Nyhetsbyrån Järva ett urval av deras texter, som är skrivna under arbetet med Nobel i Rinkeby och Tensta 2022.

Min mor är alltid där med oss. En dag sa hon till mig att hon gråter när hon är ensam, för om hon gråter framför oss, så tror hon att vi ska tänka att hon är svag. Men hon är en stark kvinna.

Boutaina

En dag kollapsade min far på golvet. Jag som var nio år fick panik och ringde 112. Sedan fick jag åka till sjukhuset med min pappa. Väl framme så somnade jag och när jag vaknade kändes det som en dröm. Jag minns inte de följande veckorna, men till slut kom han hem. Idag mår han bra.

Owais

En dag jobbade pappa extra och var väldigt trött när han kom hem. Han gick in i köket och började laga en av sina godaste rätter: kycklingcurry med pasta. Jag och min lillebror hjälpte till att laga mat och duka. Vi satte på musik och dansade under tiden.

Yazel

En dag när jag kom hem började min mor laga en ljuvlig maträtt som bestod av ris, kyckling och örter. Lukten av dessa fyllde hemmet med glädje.

Junus


Läs mer om Nobel i Rinkeby och Tensta här, där årets Nobelhäfte också går att ladda ner.
Elevfoton: Ulrika Zwenger

Print Friendly, PDF & Email
Annons: