bild på matbutiken Rinkeby livs utsida

En matbutik vid Rinkebytorget förbjuds att sälja lax från olika varumärken efter att Livsmedelskontrollen på Stockholms stad upptäckt fryst lax från bland andra Ica, Lidl och Coop till försäljning.

I ett utlåtande skriver Livsmedelskontrollen att de gjorde en inspektion den 7 februari där de upptäckte laxen och att det saknades överensstämmande kvitton. Butiken åläggs försäljningsförbud av dessa produkter och tilldelas ett vite på 6500 SEK.

– Den 7 februari 2023 gjorde vi en oanmäld planerad kontroll hos er. Vi noterade att ni hade flera olika varumärken av fryst laxfilé i butiken och i ert frysrum. Bland annat från ICA, Coop, Änglamark samt Ocean Store, står det till exempel i myndighetsbeslutet.

Vill ni kommentera vad som hänt?

– Vi fick besök av miljöinspektionen som hittade laxen och att vi saknade kvitton. Vi kommer att betala, säger en anställd i butiken.

Enligt rapporten från miljöförvaltningen gäller det ”avvikelser som inte kräver extra kontroll”. Vid tillsynen är det ”spårbarheten” som fått en anmärkning, det innebär till exempel att alla livsmedel ska kunna spåras ett steg bakåt. 

Källor: Foodmonitor, Stockholms stad

David Johansson

Print Friendly, PDF & Email
Annons: