Martin Luther King-priset gick i år till Islamic Relief, Stockholms moské och Katarina församling som tog emot utmärkelsen under en prisutdelning i veckan.

På plats i Equmeniakyrkan mottog nätverket Goda Grannar som består av Islamic Relief, Stockholms moské och Katarina församling Martin Luther King priset. 
 – De var mest värda att få sitt pris och vi stod enade om det, säger George Olvik som är kommunikationschef i Equmeniakyrkan.

Nätverket Goda Grannar bildades på Södermalm på initiativ av Stockholms moské, Islamic Relief och Katarina församling. I en tid som präglas av ökad polarisering vill Goda Grannar vara ett gott exempel på styrkan i att kunna samarbeta med tillit, solidaritet och handlingskraft. De visar att det är möjligt att mötas trots olika bakgrund, i respekt för varandras kultur och religion, och samverka för ett bättre samhälle.

Annons:

De hjälpte nyanlända med både språkcafe och kontakt med olika myndigheter

– Goda Grannars värdefulla arbete inleddes 2015 då den stora flyktingströmmen kom till Sverige. De hjälpte nyanlända med både språkcafe och kontakt med olika myndigheter och hade många sociala projekt. Så priset var för deras goda samarbete, det ville vi lyfta, säger George Olvik.

Martin Luther King-priset delas ut av Equmeniakyrkan, Kristna fredsrörelsen och Sveriges kristna råd. Priset har som syfte att se till att Martin Luther Kings anda lever vidare och ett sätt att fira de tidlösa värderingar som han kämpade för.

Tidigare mottagare av priset är bland andra Extinction Rebellion Sverige, Martin Schibbye, Malena Ernman och Jason Diakité.

Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email