Maria Bodin vikarierar som reporter och redaktör på Nyhetsbyrån Järva i sommar.
– Jag följer tidningen på Instagram, såg att ni sökte redaktör under sommaren och tyckte att det verkade toppen.

Maria Bodin är 24 år, har tidigare erfarenheter som redaktör och bor sedan två år i Tensta.
– Vi flyttade hit under pandemin och var därför rätt avskurna från samhället. Då blev tidningen ett fint sätt att ändå bilda bekantskap med området vi bor i. När jag läste om problemen med buss 179, så kände jag att jag delade erfarenheter med Järvaborna.

Tidigare bodde hon i ”en svindyr studentlägenhet” i Norra Djurgårdsstaden, men trivs mycket bättre i Tensta.

– Här finns mer grönska, en bra blandning av hus och natur. Det påminner mig om Mölndal där mina morföräldrar bor och där jag varit mycket.

Jag har mycket att lära mig, både om området och om jobbet

Maria har läst förlagskunskap på Stockholms universitet och kreativt skrivande på Skurups folkhögskola. Hon har arbetat som läxhjälp och poesipedagog för barn på bibliotek och skolor, och med barnverksamhet på Livrustkammaren. Dessutom har hon varit redaktör för litteraturtidskrifter, både ideellt och professionellt. Men det är första gången hon är lokalreporter.

– Rent personligt gör det mig gott att kunna promenera till mitt jobb, och få arbeta med människor där jag bor. Jag har mycket att lära mig, både om området och om jobbet. Det ska bli kul! Jag har inte pratat om något annat sedan jag fick jobbet.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email