Luay Mohageb vet hur svårt det kan vara att skriva. Särskilt för dem som inte behärskar svenska språket helt och fullt. Därför kände han att han kan göra en insats.
 – Jag kan hjälpa till med stavning, korrigera grammatiska felaktigheter och meningsuppbyggnad.

Luay Mohageb har en blogg och skriver även krönikor i Nyhetsbyrån Järva. I vanliga fall är Luay civilanställd inom polisen och utreder ungdomsbrott. Men nu arbetar han hemifrån, som många andra, och har mer tid över. Därför erbjuder han sin tjänster, helt kostnadsfritt.

– Jag kan förstå, att arbetsgivare inte upplever personliga brev med bristfällig svenska som professionella. Och med det stora motstånd som minoriteter möts av i arbetslivet, så är det extra viktigt att ha ett snyggt och välskrivet brev.

Med det stora motstånd som minoriteter möts av i arbetslivet, så är det extra viktigt att ha ett snyggt och välskrivet brev

När han kom ut på arbetsmarknaden efter gymnasiet visste han inte hur ett personligt brev skulle se ut, eller ett CV.
– Jag hade tur att ha personer runt omkring mig som kunde hjälpa mig med det i början. Men det har inte alla. Det kan vara väldigt skönt att få hjälp med det där första steget in i arbetslivet.

Han har fått en del personliga brev skickade till sig, av personer som behöver hjälp att skriva.
– Och den här tiden i karantän inspirerade mig att erbjuda min hjälp till fler. Jag vill använda skrivandet på flera sätt.

Han hänvisar intresserade till: luaymohageb@hotmail.com

– Jag är öppen för att korrigera allt som har med text att göra. Det kan vara personliga brev, CV, inlägg på Instagram eller vad som helst.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Bild: Jennie Rydholm
Print Friendly, PDF & Email