På lördagen kickade Love Riot Järva igång. En fotbollsturnering som pågår hela helgen. Gullingeskolans fotbollsplan i Tensta, var full av fotbollssugna unga i alla åldrar. För de yngre barnen fanns det ansiktsmålning.
 – Det är så roligt att se entusiasmen och hur många som har kommit hit, säger Maria Ljuslin, från Vänsterpartiet i Stockholm. 

Turneringen är en spontan folkfest, för att engagera barn, unga och unga vuxna i området de bor i, och uppmana till gemenskap genom idrott och kultur.

Initiativet är taget för att visa det levande Järva, långt ifrån den bild som rasistiska och auktoritära krafter vill måla upp. Det är tillsammans vi bygger det samhälle vi vill leva i, där kärlek till orten och dess invånare alltid är i fokus. Arrangemanget stöds av Quasion Foundation, BK Bussenhus och Banjul FC, i samarbete med Vänstern i Järva och Kista, och det stöds också av Vänsterpartiet Stockholm stad och Storstockholm.
 – Vi hoppas att det ska bli ett återkommande arrangemang, kanske med deltagare från andra områden än Järva också, säger Maria.

Matcher spelades av lag med barn, med unga vuxna, men även matcher mellan politiker och unga vuxna. 

Som avslutning möter politiker turneringens vinnarlag klockan 20:00 ikväll.

Därefter blir det nattfotboll för de äldre ungdomarna fram till klockan 22:00.


Annika Skarf

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email