Ett av Sveriges största idrottsevenemang för barn, Skolstafetten Järva, där 1 000 barn deltog är nu avgjord. Årets vandringspokaler togs hem av Solhemskolan med flest deltagare och av Rinkebyskolan med flest andel deltagare i relation till antal elever på skolan.

Stafetten arrangeras av Lidingöloppet tillsammans med Rinkeby Run. Satsningen är till för att få fler barn att träna löpning och samtidigt öka integrationen mellan olika områden.
– De största vinnarna är alla barn som springer och får chans att lära sig grunderna till löpning. Det värmer i hela kroppen av att se alla lyckliga barn och hur roligt de har när de springer med sitt lag och sin skola, säger Ninna Engberg, generalsekreterare för Lidingöloppet.

Alla barn som är med och springer Järvastafetten bjuds in att springa Lidingö Skolstafett som äger rum på fredag den 27 september och är starten för helgen då Lidingöloppet äger rum.

Annons:

 – Vi hoppas att så många av dem som möjligt kan komma till Lidingö och springa skolstafett hos oss. Då ger vi barnen från Järva och Lidingö en chans att lära känna varandra, både i och utanför löpspåret, säger Ninna Engberg.

Årets vinnare i Skolstafetten Järva
Följande lag vann årets skolstafetter:

Årkurs 1-3
Tjejer: ”Vargarna” från Solhemsskolan, 34:37 minuter.
Killar: ”The Kings” från Solhemsskolan, 27:50 minuter.
Mixed: ”Blixtarna” från Solhemsskolan, 29:27 minuter.

Årskurs 4-6
Tjejer: ”6D:5” från Solhemsskolan, 28:03 minuter.
Killar: ”Saras snabbaste boys” från Solhemsskolan, 23:16 minuter.
Mixed: ”the potatoe gang” från Solhemsskolan, 25:58 minuter.

Årskurs 7-9
Mixed: ”Ernst Trygger” från Rinkebyskolan, 30:59 minuter.


Christer Lidman, Lidingöloppet
Print Friendly, PDF & Email
Annons: