Deltagare från Handarbetets Vänner trycker tyg på Livstycket.

Föreningen Livstycket i Tensta centrum lägger ned verksamheten vid årets slut. Beslutet har fattats vid en extra stämma.

Livstycket har sedan 1992 varit en verksamhet för kvinnor där de kan kombinera studier med traditionellt handarbete och design. De har haft fantastiska utställningar, inte bara lokalt i Tensta utan även på Nordiska Museet. Deras traditionella julmarknad brukar vara både uppskattad och välbesökt.

Det är inte första gången som verksamheten varit nedläggningshotad. I slutet av förra året sade föreningens grundare Birgitta Notlöf att hon tröttnat på ”att tigga pengar”. 

– Jag har inte gjort något annat än att tigga pengar i 26 år. Det är enormt krävande. Jag har försökt kontakta politikerna för att få mer långsiktigt stöd, men man talar bara om projekt, fast all verksamhet som berör människor är processer, sade hon då.

Den gången räddades Livstycket av två privata stiftelser som gick in med pengar. Men den här gången handlar det inte bara om pengar. Birgitta Notlöf säger till SVT Nyheter att de inte heller har tillräckligt med deltagare och att verksamhetens innehåll har förändrats. Vid årsskiftet läggs Livstycket ned.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Birgitta Notlöf ger upp efter 27 år.
Print Friendly, PDF & Email
Annons: