barn i Kvarnbyskolan spelar schack

Från måndag till torsdag denna vecka har Kvarnbyskolans fritidsverksamhet ordnat schackturnering för årskurs 1 till 6, vilket Nyhetsbyrån Järva tidigare flaggat för. Totalt 31 barn deltog under sportlovsturneringen och i dag, torsdag, fick de ta emot diplom och priser för sin medverkan.

– Ni har varit här hela veckan, från måndag till torsdag och ni har varit extremt duktiga, säger rektor Liza Lundgren i inledningen av prisceremonin.

Ceremonin hölls i Kvarnbyskolans idrottshall där även alla schackbord sedan veckans turnering stod uppställda. Fritidsledarna Abdinajtib Osman och Hatun Abdulkadir fanns också på plats för att dela ut priser och diplom. Tillsammans har de hjälpts åt med det praktiska under veckan och i samband med prisutdelningen, men Abdinajtib är den som guidat eleverna.

– Kanske sitter någon av framtidens världsmästare i schack här inne, fortsatte rektorn innan vinnarna presenterades.

Alla deltagare fick diplom och medalj för sitt deltagande medan vinnarna även tilldelades varsin schackstatyett med texten ”Sportlovsmästare Kvarnbyskolan 2023” på. Efter prisceremonin väntade ett besök på ett matställe som eleverna själva fått välja, McDonalds.

Mohammed Matoussi, Aya Bakhouche och Isa Mut.

Tre av eleverna; Isa Mut, Aya Bakhouche och Mohammed Matoussi, slutar i schakspelsgruppen efter sex års tid (minus pandemin).

Varför är det bra att spela schack?

– Man får bra kunskap, lär sig att tänka strategiskt, säger Isa.

– Ganska kul, man lär sig att tänka. Jag känner en stor ära för att ha fått priset, säger Aya som fick utmärkelsen Bästa tjej.

– Det är bra att spela schack, för det hjälper folk att tänka, säger Mohammed.

Vinnare i Kvarnbyskolans schackturnering 2023:

Årskurs 1 till 3: 1. Yasir Bakhouche, 2. Khalil Mosbah, 3. Steven Katabalwa
Årskurs 4 till 6: 1. Hamza Arafat, 2. Mohammed Matoussi, 3. Isa Mut
Bästa tjej: Aya Bakhouche

David Johansson

Alla deltagare och personal under sportlovsturneringen 2023.
Print Friendly, PDF & Email
Annons: