Bild på fastigheten.

Under våren gjorde Kulturskolan och Rinkeby Folkets Hus samarbetet Färg och Fantasi som ledde till att Kulturskolan numera har permanent verksamhet i huset.
– Vi erbjuder undervisning i bild och form, i olika musikämnen som piano och även i film, säger Lena Öqvist, enhetschef på Kulturskolan.

Aktörerna anordnade kostnadsfria konstworkshops där deltagare fick jobba med olika konstformer, bland annat att med att modellera med silkeslera och testa sockermåleri.

Det blev ett riktigt lyckat samarbete. Kulturskolan har tidigare haft undervisning på Rinkebyskolan, men när Lena Öqvist började som ny enhetschef på Kulturskolan i april ville de komma tillbaka. De vill in i ett annat sammanhang där de är närmare fler aktörer för att tillsammans kunna göra olika aktiviteter, säger Fardosa Omar, verksamhetschef på Rinkeby Folkets hus.

Annons:

Konstworkshopen avslutades med vernissage och därefter ville Kulturskolan initiera ett mer långsiktigt samarbete med Rinkeby Folkets Hus. Fardosa Omar föreslog att Kulturskolan skulle flytta in i huset, och sedan den 6 oktober har Kulturskolan verksamhet i Skårby- och Bredbysalen varje tisdag och onsdag.

– Vi erbjuder undervisning i bild och form, i olika musikämnen som piano och även i film som görs i samverkan med fritidsgården, med ett gäng ungdomar som jobbar med film och med filmpedagoger. Det är ämnen som järvaborna själva efterfrågat.

– Tanken är att vi ska bygga ut verksamheten med fler kurser kommande år. Vi vill erbjuda undervisning i fiol, gitarr, sång och även musikproduktion, eftersom det finns en musikstudio här i huset, säger Lena Öqvist, enhetschef på Kulturskolan.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email