Regnet gjorde ett uppehåll när Moderaternas Ulf Kristersson tog plats på scenen under Järvaveckan.
– Regnet slutade, helt fantastiskt. Bara det är värt en applåd. Det känns som en svensk sommar.

Men efter en solig start kom han omgående in på händelserna under påsken, om upploppen och de ”rena mordförsöken” på ”400 skadade poliser”. Kristersson hade besökt en halvt nedbrunnen lågstadieskola i Rosengård vid tidpunkten.

De vill underblåsa motsättningar mellan människor

Annons:

– Vad betyder en nedbränd skola för tillit och hopp? Eld på en skola är ett brott mot framtiden och det är framtiden som de här ligisterna ville angripa. De som organiserar upploppen odlar sin konflikt med det svenska samhället. De vill sprida hopplöshet och hat.

Ulf Kristersson verkade övertygad om att protesterna mot Paludan och polisen var organiserade.
– De här människorna vill att vanliga svenskar ska se rubriker om våld och stenkastning och sedan dra alla över en kam. De vill att de som bor i särskilt utsatta områden ska känna sig övergivna och borträknade. De vill underblåsa motsättningar mellan människor.

Han var frustrerad över de ”utländska medborgare” som kommer hit till Sverige bara för att begå brott och kallade stenkastningen ett ”slags medeltida barbarí”.

Det enda han gör är att prata, skryta lite ibland och skylla ifrån sig

Moderaternas ordförande visade också tydligt att de stödjer SD:s misstroendeförklaring mot justitieminister Morgan Johansson.
– Han är det enskilt största hindret för att vi ska komma åt den grova brottsligheten i Sverige. Det enda han gör är att prata, skryta lite ibland och skylla ifrån sig.

Ulf Kristersson betonade, precis som alla partiledare hittills, att svenska språket är a och o. Moderaterna vill införa språkscreening redan på BVC och obligatorisk språkförskola från tre års ålder. Stökiga barn ska flyttas till särskilda skolor. ”Inkludering är inte alltid rätt.”

Avslutningsvis hyllade han arbetarrörelsens historiska betydelse för välfärdssamhällets framväxt och pratade om sin mammas klassresa. Men sedan angrep han Socialdemokraterna med kraft och gav dem i princip hela ansvaret för de problem som finns i samhället idag.

Därför vill vi att flerbarnstillägget borde avskaffas efter fjärde barnet

Han konstaterade att dagens problem med dålig läskunnighet, lägre medellivslängd, stora barnkullar och trångboddhet visar på en återgång till gamla problem, som en gång vart lösta i Sverige.
– Stora barnkullar är ett allvarligt hinder för integration och barnuppfostran. Därför vill vi att flerbarnstillägget borde avskaffas efter fjärde barnet.

Ulf Kristersson talade i pedagogisk ton om för publiken på Spånga IP att värderingar om jämlikhet och tolerans är en del av vårt DNA.
– Vi tänker inte falla tillbaka i hundra år gamla fördomar. Sverige är en krävande gemenskap, vi är toleranta mot allt, utom mot intolerans.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Annons: