Mohammad Fateh Atia från restaurangkedjan Marrybrown är orolig för utvecklingen i Kista Food Court sedan coronaviruset förlamat landet. 
 – Men vi blickar framåt och hoppas på det bästa, säger han.

Mohammad Fateh Atia är manager och delägare i Marrybrown Sweden som hade sin efterlängtade nyöppning den 3 februari. Förväntansfulla kunder strömmade in under öppningen och lanseringen av den malaysiska restaurangkedjan. De blev bjudna på deras krispiga kyckling som serveras med en hemlig kryddblandning.

 – Folk har verkligen längtat efter att vi ska öppna. Marrybrown har idag cirka 600 enheter i större delen av världen men det är extra kul att ha öppnat vår första restaurang i hela Europa, säger Mohammad Fateh Atia. 

Annons:

Kom och supporta oss alla här

Men många människor vågar inte gå hemifrån, det märks märks i den tomma Food Courten. 
– Vi har väldigt få kunder nu och uppmanar därför alla friska och levnadsglada att ta sig hit för en takeaway exempelvis. Vi har nu en reducerad personalstyrka, men samtidigt en bibehållen god kvalitet på maten. Kom och supporta oss alla här.

Alla restauranger har drabbats hårt och försäljningen har gått ned drastiskt.
 –  Det slår väldigt hårt mot oss småföretagare och en del överväger att stänga. Vi kommer att ha individuella möten med centrumledningen här i Kista Galleria för att kunna lösa detta kritiska läge som vi har. 

– Vi kunde aldrig tro att denna spridning av ett mikroskopiskt virus skulle lamslå en hel värld, säger Mohammad Fateh Atia. 

Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email
Annons: