Kista SC hade prova-på-dag under antivåldsveckan

Reportage
Förra veckan anordnade Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning en antivåldsvecka i Rinkeby-Kista. Då passade föreningen Kista SC på att ha en öppen prova-på-dag på Akalla gårds bollplan, där familjer samlades och testade olika aktiviteter och idrotter.
 
Föreningen Kista SC riktar sig till barn och ungdomar och verkar för att de ska ha en meningsfull fritid. De menar att idrotten är en hälsosam och integrerande verksamhet. 
 
– Våldet och kriminaliteten ökar dessvärre, och vi alla i Kista SC jobbar kontinuerligt med att både förbättra vår verksamhet, men också utöka aktiviteter för unga just för att motverka denna utveckling. Därför kändes det naturligt och passande att anordna en aktivitetsdag kring anti-våld med idrott i fokus, säger Sonja Dousa, ledare i Kista SC. 
 
Trots det halvdana vädret deltog nästan hundra barn och föräldrar. Många fick möjlighet att exempelvis prova på boxning och gymnastik. Efteråt bjöds det på grillkorv och saft till alla hungriga men glada barn på Akalla By Kafé. 
 
– Det blev en mycket lyckad och glädjefylld dag. Tack vare våra duktiga unga ledare i Kista SC som stod för ledarskapet denna dag, säger Sonja Dousa.
 
Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email