– Vi vill ta detta tillfälle i akt att uttrycka vårt stöd och vår solidaritet med Stockholms muslimska befolkning.
Judiska Församlingen i Stockholm uttalar sig om Koranbränningarna som planeras äga rum i olika Stockholmsförorter under helgen.

Under gårdagen publicerade Judiska Församlingen i Stockholm ett uttalande på sin hemsida. Där uttalar sig ordförande Aron Verständig sin avsky om planerna där en dansk högerextrem gruppering har avsikt att bränna Koraner runtom i Stockholms förorter under helgen. 

– Judiska Församlingen i Stockholm vill uttrycka sin avsky mot planerna på att bränna Koranen i Stockholm denna helg. De krafter som ligger bakom dessa gärningar önskar inget hellre än att skapa konflikt och konfrontation. Vi vill ta detta tillfälle i akt att uttrycka vårt stöd och vår solidaritet med Stockholms muslimska befolkning. Att bränna judiska böcker och religiösa skrifter har genom århundradena varit ett vanligt förekommande inslag i förföljelserna av judar i flera länder. Vi vet tyvärr alltför väl vad detta kan få för konsekvenser.

Annons:

Den danska grupperingen som består av partirepresentanter i det danska högerextrema partiet Stram Kurs fick avslag på sin ansökan om tillstånd för allmän sammankomst lördagen den 12 september på fler platser i Stockholmsregionen. Samtidigt pågår det en motaktion av aktionsgruppen Sthm Mot Hat för att motverka oroligheter och bygga trygghet under helgen, genom bland annat trygghetsvandringar.

Vid 14.30 kan det konstateras att det än så länge varit lugnt i Järvas förorter. Inga tecken på Koranbränningar eller oroligheter har ägt rum. 

Eleni Terzitane

 

Print Friendly, PDF & Email
Annons: